6 fouten die je moet vermijden bij het starten van een dieet

Het is moeilijk om aan het begin van een dieet te beginnen. Er zijn enkele veel voorkomende fouten die u vanaf het begin moet vermijden, zodat u op de lange termijn gezond kunt worden.

In dit artikel ontdek je 6 van deze fouten, zodat je ze uit je dieetplan kunt schrappen en je doel sneller kunt bereiken.

1. Je begint het dieet met negatieve gedachten

"Afvallen is vermoeiend", "gezond eten smaakt niet lekker", "hoe kan ik sporten na een lange dag, als ik zo moe ben?" Zo werkt het niet! Je moet met het dieet beginnen voordat je er slecht over praat. Dan moet je wat doorzettingsvermogen tonen en niet meteen alles afbreken als er geen snel resultaat is. Goede resultaten hebben tijd nodig!

2. Je eet alleen light producten

Je kunt je lichaam niet volledig op vetverlies zetten. Vet is een belangrijk voedingsmiddel voor je hersenen. Lichte producten missen dit vet, dat wordt vervangen door oneindig veel suikers, dus ze hebben wel wat smaak. Daarnaast verzadigen deze light producten je slechter waardoor je meer moet eten, waardoor het gevoel van verzadiging ontstaat. Dit is gewoon een vicieuze cirkel.

3. Je kwelt jezelf alleen met gezond eten

"Ik ben op dieet, dat kan ik niet eten. Ugh," denk je? Als je jezelf teveel kwelt en nadenkt over wat je NIET mag eten, zal het dieet ook geen succes worden. Als je wat chocolade wilt, hoef je geen hele reep door te slikken, maar hier en daar is een stukje pure chocolade zelfs gezond. Genieten mag met mate en is een goede voorzorgsmaatregel tegen plotselinge trek in eten en het jojo-effect.

4. Verkeerde dieetproducten herken je niet op tijd

Denk je dat je iets goeds doet met een gezonde smoothie tijdens je dieet? Niet noodzakelijk. Een kant-en-klare smoothie uit de supermarkt is een echte suikerbom! Zelfs als het fruitsuiker is, kan het behoorlijk gevaarlijk zijn als je er te veel van drinkt. Probeer de gezondere variant, een groene smoothie, die een grote portie groenten bevat, die je het beste zelf kunt maken, in plaats van een kant-en-klaar product.

5. Je geeft je lichaam geen tijd om zich aan te passen

Geef niet meteen op als je denkt dat je er nooit aan kunt wennen om gezonder te leven. Het duurt een paar dagen (of weken) voordat je lichaam kan wennen aan de omschakeling. Je moet niet te snel opgeven. Probeer stap voor stap een gezonder dieet te krijgen, want het kan voor sommige mensen te extreem zijn.

6. Je zet jezelf onder druk en verwacht te veel tegelijk

"Ik heb vandaag niet gegeten, waarom ben ik niet afgevallen?" Klinkt dit bekend? Wees niet te streng voor jezelf en verwacht niet van de ene op de andere dag een groot succes. Een dieet kan een week voor de strandvakantie niet alles veranderen. Als de fase van afvallen is begonnen, moet je jezelf niet elke dag wegen, want dat kan je alleen maar demotiveren. In plaats daarvan hoef je maar om de twee weken op de weegschaal te staan.

Ontdek het Paleo diet

Gratis E-book: het Paleo blueprint



Direct hier gratis downloaden