Feeling Good Specialist

LICHAAM, ZIEL EN GEEST IN BALANS

San Bao = De 3 schatten

Een belangrijk theorie uit de Chinese geneeskunde is die van De Drie Schatten. Deze theorie gaat over drie primaire energieën die de basis vormen van ons bestaan.

  • Hemel - Shen: deze energie uit zich in helder denken, een goed geheugen en scherpe zintuigen. Shen wordt gevormd uit Jing en Qi, maar ontwikkelt zich in tegenstelling tot Jing en Qi een stuk langzamer. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom kinderen snel groot worden, maar dat het wat langer duurt voordat ze wijs genoeg zijn.
  • Mens - Qi (soms ook Chi genoemd): Qi is de interactie tussen 2. De interactie tussen hemel en aarde. Deze energie uit zich in lichamelijke warmte, fysieke activiteiten en gezonde hersenactiviteiten. Met een goed Qi gehalte zie je er gezond uit en ben je actief en sterk.  Je hebt Jing nodig om Qi mee te maken, maar daarentegen voedt Qi ook weer Jing. 
  • Aarde - Jing:  deze vormt de ‘basisenergie’ of ‘verworven energie’. Het is de energie die je ontvangt als je geboren wordt en kan beschouwd worden als de meest ‘materiële’ vorm van energie, want Jing dient gevoed te worden met voeding en zuurstof.


Voedingsdeskundige Eindhoven en Best

Drie schatten: 3 disciplines

Ayurveda, Chinese - en orthomoleculaire geneeskunde

Voedingsdeskundige Wendy

Misschien leuk om te vertellen hoe ik in dit vak gebied terecht ben gekomen en alternatieve geneeswijze zo belangrijk is.
Ik ben niet altijd bezig geweest met alternatieve geneeswijze. Ik heb een opleiding (SPD) in administratie. Een hele poos geleden zat ik in een burn-out en heb ik ervaren dat je met de juiste aandacht en behandelingen een geweldige impuls kunt krijgen en uit zo´n burn-out kunt komen. Op een kuur reis in Thailand maakte ik kennis met de Ayurveda en de Chinese Geneeskunde en dat bracht me niet alleen een gezonder lichaam, ´t gaf me ook een psychologische opkikker. Mijn ervaringen waren zo indringend, dat ik toen besloot mijn toekomst hierop te richten.
Ik had een soort verhelderende ervaring, een bijzondere, spirituele ervaring. Ik voelde me verbonden met de kracht en het wonder in mezelf.

Zo is mijn slogan ontstaan.


FEEL LIFE`S POTENTIAL. CONNECT WITH THE POWER AND WONDER WITHIN!


in oneself lies the whole world


Na die kuur reis ben ik mijn nieuwe droom en mijn hart gaan volgen en sinds 2012 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Ik ben zorgverzekering erkend acupuncturist,  Jing luo / TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut, natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige. 

Ik streef er naar om zowel lichaam als geest weer in balans te brengen en optimaal te laten functioneren 

vanuit mijn instelling als ervaringsdeskundige die weet wat er voor moois in ieder mens zit.

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk voor een acupunctuur behandeling of voedingsadvies.
quote health Feeling Good

Voedingsdeskundige Eindhoven Wendy

Eigenaresse Wendy

Wendy is aan gesloten bij de beroepsverenigingen NVA en CAT. Ze is zorgverzekeringen erkend. Wendy volgt de benodigde jaarlijkse nascholingen om aan de eisen van zorgverzekeringen en beroepsverenigingen te blijven voldoen.

Zorgverzekeringen
nva logo
Voedingsdeskundige Eindhoven & Best

Wendy is een deskundig iemand die mij hielp met het Feeling Good gezondheids- en afslankplan. Nu 9 weken verder ben ik 8 kilo lichter en ik voel me veel beter.

Flora Verstraeten

Ervaringen van klanten

Voedingsdeskundige Eindhoven & Best
Wat een verandering met 60 dagen geleden! Ik heb meer energie, geen snoep- en snackbehoefte meer en ben 7 kg gewicht kwijt geraakt. Ik kan dit Feeling Good-plan echt iedereen aanraden
Voedingsdeskundige Eindhoven & Best
Door de opbouw van het programma kon ik stapje voor stapje wennen aan het implementeren van deze nieuwe eetgewoontes. Geen stress, maar zelf uitkiezen wat mij aanspreekt. Het ging heel makkelijk.
Voedingsdeskundige Eindhoven & Best
Ik vind programma echt geweldig. Mijn bloedwaardes zijn veel beter geworden. Mijn migraine klachten zijn helemaal verdwenen en mijn huid ziet er veel mooier uit.